GÅRDEN KVACK & KACKEL ÄPPLEN ÄTA & HANDLA B&B KONTAKT


SVENSK GUL ANKA, ÖLANDSGÅS OCH SUSSEXHÖNS!

Våra fina gula ankor är renrasiga Svensk Gul Anka.
Vi har ca 60 avelsdjur och de förser oss med finfina ägg hela året förutom under ruggningperioden. (två ggr per år då de byter fjädrar)

De är ganska stora, väger 3-4 kg, och vaggar glatt runt och betar eller "skrattar "… Fredligare djur får man leta efter förutom när de parar sig. De är inga flygare utan håller sig på backen. Simmar gärna i sin damm som de har fint vatten i året om. De älskar att gå ute och beta gräs, sniglar och ogräs- mums!

Hannarna, kallas drake, och är lite större än honorna och har mörkare huvudfärg.

Våra ankor är en del i ett bevarandeprojekt för Svensk Gul Anka inom SSKK. Vi är även medlemmar av SRF- Svenska Rasfjäderfä förbundet.

Vi har några fina Sussexhöns nu också och de ska bli fler.Vi satsar på renrasiga friska fåglar med god härkomst. Det är stora fina fåglar som är lugna och harmoniska. De har börjat värpa och ni kan se dem ute i äppelträdgården på vägen upp mot vår parkering där de struttar runt och äter grönt och småkryp.

I augusti 2017 flyttade Ingvar Mårtensson med sina fruar Akka och Tindra in. De måste först acklimatisera sig inomhus och kommer sedan att gå ute i samma del av odlingarna som hönsen.
När dammen är klar där kommer även ankorna att flytta upp dit igen så de kan beskådas från uppfartsvägen.

BILDER PÅ VÄNNEBERGAS ANKOR

Gillar en promenad i snön också!
Goda ägg värper de, 150-200 st per år och anka.
Jaaa! Vi knallar gärna ut, tätt ihop i flock, till nya beten och äventyr!
Babbel babbel, damerna är tjattriga och herrarna (drakar) mer hesa i stämman. Ganska trivsamt pladder och inte så högljudda.


Vänneberga Gård AB  •  614 92 Söderköping  •  Tel. 0121 - 104 11